Çocuklar İçin 1300 TL Kırtasiye Yardımında Başvurular Başladı!

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal yardımlarla ilgili gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

featured

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal yardımlarla ilgili gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından her sene yapılan kırtasiye yardımı ödemeleri bu sene de yapılmaya devam ediliyor.

2023-2024 Eğitim öğretim yılı için çocuğu okula giden annelere kırtasiye yardımı yapacaklarını açıklayan Bakan Göktaş bu amaç doğrultusunda 81 İlde bulunan Sosyal ve yardımlaşma dayanışma vakıflarına 450 Milyon TL’lik ek kaynak aktarıldığını belirtere ” Bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki ilköğrenim ve ortaöğrenim düzeyinde örgün eğitime devam eden öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta, kırtasiye gibi eğitim ile ilgili temel ihtiyaçlarının karşılanması için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) 450 milyon  TL kaynak aktardık” ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş, açıklamasına şu cümlelerle devam etti. “Çocuk refahının artırılması ve çocukların eğitime erişimi öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor.

Ülkemizin geleceğinin inşa edilmesinde önemli rol oynayacak çocuklarımızın eğitimden mahrum kalmaması bizim için hayati önemde. Bu desteğimizle önceliğimiz çocuklarımızın eğitimden uzak kalmaması olacak. Böylece eğitimde fırsat eşitliği ilkesini de desteklemiş olacağız”

81 İLDE BAŞVURU ADRESLERİ AÇIKLANDI

Kırtasiye yardımı için nereye başvurulur sorusuna cevap vermek gerekirse Kırtasiye Yardımı Bulunduğunuz il ve ilçedeki belediyelere ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına bizzat başvuruda bulunabilirsiniz. Özellikle bir çok belediye her sene eğitim ve öğretim başında başında maddi durumu kötü olan ailelere kırtasiye yardımı yapmaktadır.

Kırtasiye yardımı yapan belediyelere bizzat başvuruda bulunarak yada belediyenin resmi sitesi üzerinden başvuru formu doldurarak kırtasiye yardımdan yararlanabilirsiniz.

Çocuklar İçin 1300 TL Kırtasiye Yardımında Başvurular Başladı!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!