Bir Hayal Gerçekleşti: EURO 2032 Türkiye’de!

UEFA, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2032) Türkiye ile İtalya ortaklığında düzenleneceğini açıkladı.

featured

UEFA, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2032) Türkiye ile İtalya ortaklığında düzenleneceğini açıkladı.

Türkiye ve İtalya’nın EURO 2032 ev sahipliği, İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Yönetim Kurulu Toplantısı’nın ardından resmen duyuruldu.

Törende EURO 2028 ev sahipliğinin de Birleşik Krallık ve İrlanda Cumhuriyeti ortaklığına verildiği duyuruldu.

Yönetim kurulu toplantısının ardından gerçekleştirilen törende UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina ile iki ülkenin heyetleri birlikte basın mensuplarına poz verdi.

Başkan Mehmet Büyükekşi, Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, Genel Sekreter Kadir Kardaş ve Türkiye’nin EURO 2032 adaylığındaki futbol elçisi olan Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel büyük sevinç yaşadı.

Daha önce 7 kez Avrupa Şampiyonası’na aday olan ancak ev sahipliği hakkını elde edemeyen Türkiye, 2032 yılında İtalya ile birlikte Avrupa futbolunun en büyük organizasyonunu düzenleyecek.

EURO 2032 için yalnızca Türkiye ve İtalya adaylık başvurusunda bulunmuştu. İtalya Futbol Federasyonundan, Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) Temmuz ayında gelen teklifle iki ülke ortak aday olma kararı aldı ve çekişme ortadan kalktı.

EURO 2032 ev sahipliğine tek aday Türkiye ve İtalya ortaklığı oldu.

Bir Hayal Gerçekleşti: EURO 2032 Türkiye’de!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!