Meteoroloji’den Şanlıurfa’yı Uyardı: Sel Ve Su Baskınlarına Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 12 il için sarı kodlu yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Şanlıurfalara "ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." Çağrısında bulundu.

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 12 il için sarı kodlu yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Şanlıurfalara “ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” Çağrısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: 81 il genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Şanlıurfa ve çevrelerinin kuvvetli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Doğu Karadeniz ile Zonguldak, Bartın, Adana’nın doğusu, Osmaniye, Hatay kıyıları, K. Maraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır’ın kuzeyi, Batman, Siirt, Mardin, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Kaynak: Urfanatik

Meteoroloji’den Şanlıurfa’yı Uyardı: Sel Ve Su Baskınlarına Dikkat!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!