Naci Görür’ün Dikkat Çektiği İlçe: 8 Şiddetinde Deprem Bekliyoruz!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'un Silivri ilçesiyle ilgili uyarılarda bulunarak "Silivri'de 8 şiddetinde deprem bekleniyor.

featured

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’un Silivri ilçesiyle ilgili uyarılarda bulunarak “Silivri’de 8 şiddetinde deprem bekleniyor.

Prof. Dr. Görür, “Türkiye’nin hemen hemen her yerinde deprem olacak. Öyle 4’lük, 5’lik depremlerden bahsetmiyorum. 7 ve üzeri büyüklüğündeki afet niteliğinde depremler olacak.

Dolayısıyla bu ülkede herhangi bir gece bir sabah kalktığınızda herhangi bir yerde büyük bir depremin olduğunu, binlerce evin yıkıldığını, insanımızın öldüğünü duyabilirseniz. Gerçek olan bu. Çözümü ise çok basit. Tek çözüm depreme dirençli yerleşim alanları oluşturarak, ülkemizdeki bütün yerleşim alanlarının depreme dirençli yapılmasını sağlamak.

“SİLİVRİ’DE 8 ŞİDDETİNDE DEPREM BEKLENİYOR”

“Depremin şiddeti binaya, yapıya ve binanın gücüne de bağlıdır” diyen Prof. Dr. Görür, “Silivri’de 8 şiddetinde deprem bekleniyor. 8 şiddetinde ki bir deprem küçük değildir. Eğer, yüksek binalar yaparsanız, o binaların ara kesiti olan temelle zemin arasındaki ilişkiyi iyi sağlayamazsanız, iyi mühendislik hizmeti vermezseniz iyi malzeme kullanmazsanız iyi planlama yapmazsanız Silivri’de evler zor ayakta kalır” ifadelerini kullandı.

Naci Görür’ün Dikkat Çektiği İlçe: 8 Şiddetinde Deprem Bekliyoruz!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!