Şanlıurfa’da Ağır Hasarlı Binaların Yüzde 86’sı Yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da, ağır hasarlı 7 bin 829 bağımsız bölümden 6 bin 736'sının yıkımı gerçekleştirildi.

featured
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden Şanlıurfa'da, ağır hasarlı binaların yüzde 86'sının yıkımı tamamlandı. Depremlerin ardından boşaltılan ağır hasarlı binaların yıkımı sürdü. ( Müslüm Etgü - Anadolu Ajansı )

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa’da, ağır hasarlı 7 bin 829 bağımsız bölümden 6 bin 736’sının yıkımı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen illerden Şanlıurfa’da, ağır hasarlı binaların yüzde 86’sının yıkımı tamamlandı.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği kentte, merkez Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde çok sayıda binada hasarlar oluştu. Depremlerin ardından boşaltılan ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte deprem nedeniyle yıkılan bina sayısının diğer illere göre daha az olduğunu ancak ağır hasar alan ve yıkılması gereken yapı sayısının bir hayli yüksek olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’da Ağır Hasarlı Binaların Yüzde 86’sı Yıkıldı!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!