Gram Altında Rekor Üstüne Rekor!

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) parasal sıkılaştırmayı durdurabileceği beklentilerinin altının çekiciliğini artırması ve ABD'de borç tavanı tasarısının Kongre'den geçmesinin ardından yükselişini sürdürüyor.

featured

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) parasal sıkılaştırmayı durdurabileceği beklentilerinin altının çekiciliğini artırması ve ABD’de borç tavanı tasarısının Kongre’den geçmesinin ardından yükselişini sürdürüyor.

Altının ons fiyatı 1977 dolar seviyesinde hareket ederken, iç piyasada gram altın tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1330 lirayı aştı. ABD’de borç limiti krizi ve Fed ile ilgili endişelerin azalması piyasalarda risk iştahını artırdı.

ABD Senatosu, borç limitinin artırılmasını öngören bir yasa tasarısını onayladı ve bu tasarı şimdi ABD Başkanı Joe Biden’ın imzasını bekliyor. Fed üyelerinin açıklamaları ve ABD’de özel sektör istihdamının beklentilerin üzerinde artış göstermesi, para politikası beklentilerinde değişikliklere neden oldu.

Fed’in faiz artırımına yönelik zorunluluğunun azaldığına dair açıklamalar, piyasalarda faiz oranlarının sabit tutulabileceği beklentisini güçlendirdi.

Bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verileri, Fed’in politika adımları üzerinde etkili olabilecek sinyaller verebilir.

Gram altın, 1327 TL

Çeyrek altın ,2 bin 288,00TL

Yarım altın,  4 bin 561,00 TL

Tam altın 8 bin 950,28 TL’den işlem görüyor.

Gram Altında Rekor Üstüne Rekor!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!