Adana Depremi Sonrası Kritik Uyarı! Naci Görür Bölge İsmi Verdi!

Adana'nın Kozan ilçesindeki 5,5 büyüklüğündeki deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken açıklama geldi. "Stres alanları değişti" diyen Görür bölge ismi verdi.

featured

Adana’nın Kozan ilçesindeki 5,5 büyüklüğündeki deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çeken açıklama geldi. “Stres alanları değişti” diyen Görür bölge ismi verdi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından Türkiye sallanmaya devam ediyor. Son olarak Adana’da saat 08.44’te şiddetli bir deprem meydana geldi.

AFAD, merkez üssü Kozan ilçesi olan ve çevre illerden de hissedilen depremin büyüklüğünü 5,5 olarak duyururken sarsıntı bölgede paniğe neden oldu. Sarsıntının ardından “Daha büyük bir deprem olur mu?” sorusu akıllara gelirken deprem uzmanı jeofizikçi Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çeken bir açıklama geldi.

20 ŞUBAT’TA TGRT HABER’E AÇIKLAMIŞTI

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Görür, “Adana Kozan’da 5,5 deprem. Saimbeyli ve Savrun Faylarının yakınlaşma bölgesinde, muhtemelen Savrun zonunda. 6 Şubat depremlerinden sonra bölgede fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var, sevgiyle.” ifadelerine yer verdi.

“STRES BİRİKİMİ VAR”

Diğer yandan NTV canlı yayınında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Okan Tüysüz de bölgedeki sismik hareketliliğe ilişkin açıktlamalar yaptı. Adana’daki depremin beklenen bir deprem olduğunu belirten Tüysüz, “6 Şubat’ta iki büyük deprem yaşadık. Bunun batıya doğru bir enerji yüklemesi yaptığını uzun süredir söylüyoruz. Zaten yaşanan artçılar da özellikle Elbistan doğusu ve Çardak civarından yoğunlaşmıştı. Özellikle burada enerji birikimi var bu tür depremler olağan 5.5 orta büyüklükte bir deprem daha önceki depremde hasar almış yapılar varsa onlardaki hasarın bir miktar artmasına neden olabilir” dedi.

Adana Depremi Sonrası Kritik Uyarı! Naci Görür Bölge İsmi Verdi!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!