Başkan Eyüpoğlun’dan Zeynel Abidin Beyazgül’e Teşekkür!

HİZMET-İŞ Sendikası Şube Başkanı Seydi Eyyüpoğlu, işçi maaşına yapılan zamların ardınddan Başkan Beyazgül’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

featured

HİZMET-İŞ Sendikası Şube Başkanı Seydi Eyyüpoğlu, işçi maaşına yapılan zamların ardından Başkan Beyazgül’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan personellere maaş müjdesinin ardından Başkan Beyazgül promosyon müjdesini de açıkladı. HİZMET-İŞ bağlı Hizmet İş Sendikası arasında yapılan toplu sözleşme ile en düşük işçi maaşı 34 bin lira oldu.

HİZMET-İŞ Sendikası Şube Başkanı Seydi Eyyüpoğlu, yaptığı basın açıklamasında Toplu iş sözleşmesinin imzalanması sürecinde emekçilere olan desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti. Eyüpoğlu ayrıca Yarın tüm emekçi kardeşlerini Erdoğanın katılımıyla gerçekleşecek mitinge davet etti.

Başkan Eyüpoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;’’ Teşkilatımızın değerli yönetici ve temsilcileri. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan emekçilerimiz adına 2024-2026 yılları arasında geçerli olacak toplu iş sözleşmesi için 24 Kasım 2023 tarihinde başlayan görüşmeler, 5 Mart 2024 tarihinde tarafların anlaşması ile sonuçlanmıştır.

Bu sözleşme ile ücret artışının yanında işçilerimizin birçok sosyal haklarını da artırarak toplu iş sözleşmesine yeni kazanımlar ekledik.  Toplu iş sözleşmesi ile ilgili bir bilgilendirme toplantıda sarf ettiğim ve tamamı yerine bir kısmı kesilerek paylaşılan açıklamalarımda yer alan “%90’lık artış oranı” ifadesi, toplu iş sözleşmesinde yer alan birçok maddi hükümden sadece günlük ücret bir tanesi ile ilgilidir.

Toplu iş sözleşmesinden önce 16.150 TL olan en düşük işçi ücreti, toplu iş sözleşmesiyle 34.170 TL’ye yükseltilerek %107 oranında arttırılmış, genel ücretlerde ise %115’e varan bir artış sağlanmıştır.

İmzalanan bu toplu iş sözleşmesi, gerek maddi gerekse idari şartlarıyla Şanlıurfa ilimizin ve bölgemizin en iyi toplu iş sözleşmelerinden biri olmuştur.

Toplu iş sözleşmesinin imzalanması sürecinde emekçilere olan desteğini hiçbir zaman bizlerden esirgemeyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin BEYAZGÜL’e ve ekibine teşekkür ediyorum.

Seçilmiş olduğu günden bu güne kadar ne zaman üyelerimiz ekonomik sıkıntı çektiğinde kapısını çalsak bizleri boş çevirmemiş ailelerimizle beraber çalışanların duasını almıştır. Bizler sendika ve üyelerimiz adına kendisinden razıyız.

Ayrıca ülkemizin işçi hareketinin lideri olan HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut ARSLAN’a, sürece yaptıkları katkıdan dolayı bir kez daha kendilerine teşekkür etmek istiyorum.

Toplu iş sözleşmesi, gecesini gündüzüne katarak şehrimize hizmet eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi emekçilerine tekrar hayırlı ve bereketli olsun.’’

Başkan Eyüpoğlun’dan Zeynel Abidin Beyazgül’e Teşekkür!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!