Valilik Ve Büyükşehir Sele Karşı Uyardı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

featured

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Şanlıurfa’da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenildiğini duyuran kurumlar, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Yapılan açıklamada valilik şu ifadelere yer verdi; “Yapılan son değerlendirmelere göre; 9 Nisan Salı günü öğle saatlerinden sonra ilimizde aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Yağışların gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir. Kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ise; “Yapılan son değerlendirmelere göre; 09.04.2024 Salı öğle saatlerinden sonra Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak’ta aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Genellikle gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışların, Şırnak’ta Çarşamba günü öğle saatlerine kadar etkili olacağı tahmin edilmektedir. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu, kar erimeleri, yüksek kar örtüsüne sahip reğimli bölgelerde çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır’’ diyerek vatandaşları uyardı.

Valilik Ve Büyükşehir Sele Karşı Uyardı!

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Urfa Bugün ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!